måndag 13 maj 2013

12 maj blev en spontan fisketripp

Söndag brukar vara en dag fylld av ångest och tankar på jobb, alltså inte så stor chans att man ska åka och fiska... Weeeeeell nu var detta ingen vanlig söndag; för dra på trissor, vi begav oss ut för att fiska!

Ut till Veddige för att hämta båt, spön och all annan utrustning. En timma senare var båten i sjön och jag och Emelie gjorde ordning våra spön i väntan på att Conny skulle dyka upp. Mer än så hann vi inte, för 5 minuter senare var Conny på plats och vi begav oss i full karriär till första viken vi hade i åtanke. Där kammade vi noll, så en stund senare beslutade vi oss att bege oss vidare för lite trolling. Vi stannade då och då för att kasta lite, och trots både stora och små firrar på ekolodet så var det ingen som var "på hugget"...
Så vi trollade vidare till en annan vik och ankrade nära en risvas. Där var det Äntligen dags för Connys första Abborre detta året (i denna sjön - Fävren) Bete: Svart spinnare.
 
Vi forsatte att kasta runt den där risvasen med alla möjliga sorters beten, men utan vidare resultat. Så efter en lång stunds kastande beslutade vi oss för att åka till en sista vik för att kasta lite innan vi tog upp båten på trailern och åkte hem.
 Undertiden jag startade upp båten tog Conny ett sista kast med sin Firetiger gäddspinnare, och nog fasen högg det! En pigg liten abborre, men han hann tyvärr slita sig innan fotografering. Betet borde ju egentligen vart för stort för abborrens lille mun, men han var väl väldans hungrig, den glupske lille rackaren...



Upp med ankaret och full fart mot sista viken. Samma visa där; massor av fisk på ekolodet, men ingen huggvillig.

Kommentera gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar